Slovak Telekom nesmie viazať služby a uprednostňovať určitých užívateľov

12.09.2012 Bratislava

Bratislava 12. septembra (TASR) – Slovak Telekom nesmie uprednostňovať určitú skupinu koncových užívateľov a nemôže tiež neodôvodnene viazať služby na poskytovanie iných služieb. Rozhodol o tom Telekomunikačný úrad (TÚ) SR.

V prípade zákazu uprednostňovania určitej skupiny užívateľov chce TÚ SR chrániť záujmy koncových užívateľov, informoval hovorca Roman Vavro. "Účelom tejto povinnosti je zabrániť zvýhodňovaniu alebo znevýhodňovaniu určitých skupín zákazníkov, čo by mohlo viesť k posilneniu postavenia spoločnosti Slovak Telekom na uvedenom trhu," opísal Vavro.

Ak by úrad zistil, že Slovak Telekom uprednostňuje nejakú skupinu zákazníkov, môže takéto kroky postihovať. Rovnako aj v prípade zákazu viazanosti služieb, chce TÚ SR ochrániť záujmy koncových užívateľov. Služby, ktoré bude spoločnosť ponúkať v balíku, je tak povinná ponúkať aj samostatne.

"Uložené povinnosti vychádzajú zo zisteného stavu na trhu, sú efektívne, primerané účelu a princípom regulácie," zhodnotil Vavro. Slúžia podľa jeho slov na podporu vnútorného trhu a podporujú záujmy koncových užívateľov.
 

Vyberte región